NASZE GALERIE

Aby obejrzeć wybraną galerię kliknij w jej tytuł


 

Akcja XVI „Z Janem Brzechwą o zdrowiu” – startujemy!

Chleb 1 kg mąki (typ 650) 1 szkl. otrębów pszennych (żytnich) 1 szkl. słonecznika – suche składniki wymieszać wymieszać 1 litr wody ciepłej 100g drożdży 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli - odstawić w ciepłe miejsce aż drożdże się spienia Rozpuszczone drożdże wlać do mąki z ziarnami, wymieszać do połączenia składników. Odstawić do wyrośnięcia. Blaszki (2 długie cienkie) natłuścić i obsypać otrębami, wlać ciasto. Wstawić do zimnego piekarnika , temperaturę ustawić na 200C. Piec ok. 50-60 min. Porada: Nie kombinujemy i nie zmieniamy składu chleba :))))

wróć

Optymalizacja dla Mozilla 3.0 - 1024 x 768                 Projekt: _D_M_